İspanyol Omleti – Tortilla de Patatas – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Geçtiğimiz haftalarda sevgili Clara’nın evine konuk olmuştuk ve o, ülkesinin geleneksel yemeklerinden biri olan tortilla de patatas’ı hazırlamıştı. Evde birçok ülkeden ve kültürden insan olduğu için bizim kanepede çok renkli oldu 🙂

İspanyol omleti lezzetli olduğu kadar pratik bir tariftir. Tek zorluk, tahtayı diğer tarafa çevirmektir, bu gerçekten biraz ustalık gerektirir. Sabah kahvaltısında, ikindi çayında veya akşam yemeğinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yanında avokadolu hafif bir salata yaparsanız değmez 🙂

Günün geri kalanında, Afrika uçuşumuz için bavulumu toplayacağım.

yarın görüşürüz aşkım

İspanyol Omleti Tarifi Malzemeler – Tortilla de Patatas

    3 patates 1 soğan 4 yumurta 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz ve karabiber

İspanyol Omleti Tarifi – Tortilla de Patatas nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun ve yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Halkalar büyükse, yarım ay oluşturacak şekilde ortadan bölün. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alıp kısık ateşte eritin. Üzerine patates ve soğanı ekleyin. Tavayı bir kapakla örtün ve orta ateşte ara sıra karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirin. Geniş, derin bir kapta yumurtaları güzelce çırpın ve istediğiniz baharatları ekleyin. Kızaran patatesleri yumurtalara ekleyin, karıştırın ve patateslerin yumurtaları çekmesini bekleyin. Teflon bir tavayı iyice yağlayın ve hazırladığınız patates yumurta karışımını tavaya dökün. İlk önce omletin bir tarafını tavadan ayrılana kadar pişirin. Omlet tavadan çıkınca geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın