İster hamur işleri ister rulolar

Kek veya rulo tarifi için malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt (ılık)
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta (sarısı için)
  • 1 kg un (8 su bardağı)

iç çamaşırı olarak (isteğe bağlı)

  • 6 çay kaşığı çikolatalı krema

yukarı,

  • kimyon
  • Susam

Börek veya sarma tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

Çocukların okulu için her hafta yaptığımız poğaça ve poğaça tarifi ile karşınızdayız. Hamuru ikiye bölüp yarısını buzdolabına kaldırıyoruz ve ertesi hafta kullanıyoruz. Gerçekten harika bir tarif bu hafta yapma şansım oldu genelde hanımlar yapıyor 🙂

  1. Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. Önce ılık sütü koydum sonra mayayı ekleyip karıştırdım. Küçük parmağınız yanmasın diye sütün ılık ayarını ifade edebilirim :).
  2. Ardından unu kontrollü bir şekilde ekleyin. El serbest kalana kadar hamuru ekleyin. Biraz sıvı görünebilir, sadece elinizi bırakın. 8 su bardağı un bana yetiyor, unun cinsine göre değişebilir sanırım.
  3. Malzemeleri ekledikten sonra güzelce yoğurup sarıp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Fermantasyon işleminden sonra hamuru önce uzunlamasına açıp iki parçaya bölüyoruz ve küçük parçalara ayırıyoruz. 3 beze ile örülen ve 3 beze ile örülen hamur yarımlarından 6 ila 8 beze yapılabilir.
  5. Biraz yağ ile bezeyi elimizle açıp iç harcı (ister sade, ister peynir, ister çikolata, ister patates) içine koyuyoruz. Çocuklar çok sevdiği için çikolata koydum.
  6. Dolguyu yerleştirdikten sonra hamuru yuvarlayın ve bir kenara koyun.
  7. Tüm bezeler bittiğinde (aynı anda bir tarafını sağa diğer tarafını sola çevirerek) bir spiral yapıyoruz, boyunu biraz uzatıyoruz ve yuvarlak yaparak birleştiriyoruz.
  8. Açmaları tepsiye alıp boş fırında 15-20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  9. Fırıncı mayası bitince üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu veya susam veya ikisini birden ekliyoruz veya 200 derece fırında pişmeye bırakmıyoruz. Benim luxcel börekçim var alt alt ayarda 15 dakikada pişti.
  10. Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serip dinlenmeye bırakıyoruz ve ardından afiyetle yiyoruz.

İster hamur işleri ister fotoğraflı tarif

  • açılış
  • beze tarifleri
  • börek tarifi
  • Paskalya
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Pizza ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın