Merhaba sevgili arkadaşım,
Son yıllarda pazar tezgahlarında sıkça rastladığımız bu harika görünümlü mantara, pişirmesini bilmediği için yaklaşamayan birçok kişi var. Birkaç yıl önce biberli istiridye mantarı tarifimde de aynı şeyden bahsetmiştim.
Aslında, yetiştirilen mantarların temizlenmesi daha kolaydır ve asla su salmazlar. Tek yapmanız gereken onu odunsu saptan ayırmak ve dilimler halinde kesmek. Kalın sapların ziyan olacağını düşünür ve yemeğe katmaya çalışırsanız ne kadar pişirirseniz pişirin kurdele gibi olacağı için yemekten zevk alamazsınız.
Bu kullanışlı tarif için ihtiyacınız olan tek şey birkaç soğan ve biraz sarımsak. Tarifimdeki gibi yaparsanız lezzetine doyamayacaksınız.
Biz mantarları önce sotelediğimiz için size farklı gelebilir ama mantarlar renk değiştirdikten sonra soğanları ekleyince sotenin çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Daha renkli bir tarif yapmak isteyenler Biberli İstiridye Mantarı tarifime buradan ulaşabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
İstiridye mantarı tarifi malzemeleri
- 300 gr istiridye mantarı 1 küçük soğan 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber
Kızarmış istiridye mantarı tarifi nasıl yapılır?
İstiridye mantarlarının odunsu kısımlarını bıçak yardımıyla çıkarın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Mantarları ekleyin ve hafif kahverengi olana kadar soteleyin. Renk değiştirip kahverengileşmeye başlayan mantarlara soğan ve sarımsağı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir iki dakika kızarttıktan sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]