İstiridye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, en sevdiğim tarifi paylaşıyorum, tahin ve fındığın mükemmel birleşimi.

İstiridye Tatlısı tarifi için öncelikle şekeri ve aynı bardağı ölçerek uygun bir tencereye suyu alalım, karıştıralım, ocağı açalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısın ve ara sıra karıştırarak 10 dakika pişirin. Bu sırada sertleşmesine izin verelim, ocaktan alalım, bir tarafı soğumaya bırakalım.

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini bir karıştırma kabına alıp üzerine teste eklediğimiz yağ, yumurta, tahin, irmik, ceviz, kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Bu durumda yağı dökerken tozun dağılacağından ve kaşınmaya devam edeceğinden korkmamalıyız, elinizde tutarsanız sorun olmaz.

Ekmeğimiz dökülüyor ama dokunduğumuzda kolay şekil alıyor o yüzden çekinmeden küçük fındık parçaları alıp elimizle saralım, yanlamasına parlatarak şekil verelim. bir bardak çay ve bir tepside hazırlayın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim. İlk sıcaklık yükseldiğinde üzerimize tuzumuzu dökelim, soğuk su dökelim, tepsiyi kapatalım, bir saat dinlendirelim. Yemeğimiz sıcak, suyumuz soğuk olacak. Antep fıstığı serperek servis yapın

Muhteşem istiridyelerimiz servise hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın