İtalyan Pizza Hamuru – En Sevdiğim Yemek

Herkese merhaba 🍀🌟

Size İtalyan usulü pizza için kolay ve basit bir tarif vereceğim. Geçmişte farklı çeşitlerini denediğim hamurun bu sefer net olduğunu ve olması gerekenin bu olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 🤗

Not: Tarif 2-3 kişilik pizza boyutundadır.

Orantılı olarak ölçeklendirerek tarifi ikiye katlayabilirsiniz. İtalyan pizzasının en önemli kısmı çok ince bir yüzeye sürülen ve ilk fırınlamadan sonra hazırlanan fesleğen sosudur. Ekmek kulak büyüklüğünde olmalı ve elle açılabilecek konumda kalmalıdır. Bu, hamurun olduğu anlamına gelir. 🎀🎀

Unu ekledikten sonra tuzunu ekliyoruz.

Ayrı bir kapta; Yarım su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve bir yemek kaşığı şekeri ekleyip 5 dakika karıştırdıktan sonra emmeye başlayınca unumuzu ilave ediyoruz.

En önemli noktalardan biri tırmalamadır.

Fazla bastırmadan 10 dakika güzelce yoğurup bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. 😁😁🌟

Pizza hamurumuz hazır. 🎊🎉⭐️🎈

İyi şanslar. 🌷

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın