Izgara Biftek (Nasıl pişirilir?) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Biftek pişirirken en büyük endişelerden biri, etin sertleşip kuşak gibi olması ve tüm yemeği mahvetmesidir. Biftek pişirmenin birçok farklı yolu var ama biftek pişirmenin en iyi yolu, annemin yaptığı gibi yağda kızartmak.

Biftek pişirirken bazı püf noktaları izlerseniz yumuşak ve lezzetli etler pişirebilirsiniz.

Bifteği pişireceğiniz tavayı mutlaka önceden ısıtmalısınız. Ön ısıtma ve kızartma, tavaya koyduğunuz etin hızlı bir şekilde yapışmasını sağlar. Pişireceğiniz etin her zaman oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayın. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz çıkarırsanız ısıttığınız tavanın sıcaklığı düşer. Bu, mühürlenmesini önler. Tereyağı, zeytinyağı vb. gibi çeşitli yağlar. Ete farklı ve hoş bir tat katar. Dilerseniz et pişirirken bu tür yağları tereyağı dışında da kullanabilirsiniz. Eti kurumaması için önceden tuzlamayın, sadece eti tavaya koymadan önce tuzlayın ve eti tavada çevirirken çatal yerine maşa kullanın.

Bu tarif anne tipine göre, bu yüzden kasaptan et alırken mutlaka kızartacağınızı söyleyin ve çırparken eti fazla doğramamasını isteyin.

Yağlı tavada kızartmak istemeyenler döküm tavada yağsız da pişirebilir. Dilerseniz et turşusunun nasıl yapıldığını okuyabilirsiniz.

Aşk…

Izgara Biftek Malzemeler (İhale biftek nasıl pişirilir?)

    4 parça biftek, 3 yemek kaşığı tuz, sıvı yağ

Izgara biftek nasıl yapılır (İhale biftek nasıl pişirilir?)

Tavayı ısıt. Tava yüzeyi ince bir tabaka ile kaplanana kadar yağı ekleyin. Yağ çok çabuk ısınır, bu nedenle sıçramasına dikkat ederek tuzlanmış eti tavaya koyun. Tavada ilk önce kızaran etin diğer tarafını çevirin. Pişen bifteği her iki tarafına da kekik ve karabiber serperek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın