Merhaba sevgili arkadaşım,
İstanbul’un bu aralar sıcak olması nedeniyle mümkün olduğunca yazlıkta olmaya çalışıyorum. Yapacak işlerim olduğu için seyahat etmeye karar verdim. Gördüğünüz gibi, her zaman daha pratik tarifler için ellerimi avlayan yazlık bir kafam var. Genelde doğramak, kızartmak, kendi suyunda pişirmek ya da ızgara yapmak (çünkü ızgara sürekli yanıyor 🙂 için fazla çaba gerektirmeyen tarifler yapıyorum.
Yıllardır takip edenler bilir balıkla aram pek iyi değildir. Pişirirken, kızartırken ya da fırında çok fark etmez. Ama iş ızgarada pişen balık olunca işler değişiyor ve ben büyük bir tutkuyla tüketiyorum. Yazın ızgara balık kadar kolay bir şey yok bence. Çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok, tuz, karabiber, zeytinyağı…
Yani levrek tavada mı yoksa ızgarada mı dersem kesinlikle ızgarada daha iyi olur derim.
Elbette alternatifleri de var, ekstra lezzet katmak isteyenler balıkları tuttukları zeytinyağına bir diş kıyılmış sarımsak, taze biberiye veya ikiye bölünmüş taze defne yaprağı ekleyebilir.
Balığın tadını doyasıya çıkaracağım diyenler sadece tuz ve zeytinyağı ile de hazırlayabilirler.
Şimdi ızgara yapmak isteyenler için Fırında Levrek tarifi burada. Fırında yemek yapmayı seven ama biraz farklı bir şeyler yapmak isteyenler için işte Kağıt Levrek tarifim.
Levrekleri hiç temizlemedim diyenlere dev bir iyilik! Levrek nasıl temizlenir ve fileto yapılır? Videolu anlatım da burada.
Aşk…
İçerik Tablosu
Izgara Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- Kişi başı 1 adet levrek (yaklaşık 550-600 gr) zeytinyağı, tuz ve karabiber
Servis için:
- Limon dilimleri, kırmızı soğan ve isteğe bağlı kıvırcık domates
Izgara levrek tarifi nasıl yapılır?
Temizlenen balıkları güzelce yıkayıp temizleyin ve kağıt havlu ile içini ve dışını kurulayın. Levrekleri bir kaseye alıp üzerine zeytinyağını ekleyip dışını yağlıyoruz. 15-20 dakika dinlendirin (ekleyecekseniz sarımsak, defne yaprağı vb. bu yağın içine ekleyin) Köz haline gelen ilk ateşten geçtikten sonra ızgarayı ızgaraya yerleştirin ve iyice ısınmasını bekleyin. Yağını süzdüğünüz levrekleri kızgın ızgaraya alın. İlk yüzeyde ızgara izleri görünene ve balık ızgaradan kolayca çıkana kadar pişirin. (Ayrılmıyorsa tam pişmemiş demektir, yapıştığı için dokunmayın) Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]