Genellikle kışın gözdesi olan bu balık, insanların sıcak havalarda yenmez olduğunu düşünmelerine neden olmuştur. Ancak balık düzenli olarak yenmesi ve sofradan eksik edilmemesi gereken bir besindir. Soğuk deniz balıklarından pembe bir renge sahip olan somon, kalbi koruyan ve kanser önleyici olan omega 3 kaynağıdır.
Fırında, ızgarada, krema, çorba, şiş ile pişirebileceğiniz balıklar. Önemli bir püf noktası, pişirirken cildi çıkarmadan pişirmek. Yararlı yağlar deriden hayvana aktarılır. Ben tavada az sıvı yağ ile yaptım.
Özetleyelim…
Pan Somon Tarifi için,
Bütün bir balık aldıysanız, üç inçlik şeritler halinde kesin.
İçinde kemik varsa, al.
Sızma yağ, tuz, karabiber, biberiye ile marine edin.
Her iki tarafını da yağsız bir tavada 6 dakika kızartın.
Bir limonun yanında roka, turp salatası ve kırmızı soğan ile servis yapın.
Somon tavası hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]