Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen hafta adını ilkokulumdan alan ChefSchool’daydım. Bu sefer eğitimli şef ve eski sınıf arkadaşımız Devran ile ızgara kursundaydık. Öğrencilerimle bilgilerimi paylaştım ve bol bol fotoğraf çekme fırsatı buldum.
Et sevenler için okulda mangal dersi bir şenlik havasında geçiyor çünkü o gün hem öğreniyor hem de et çeşitlerini farklı mezelerle pişirmeyi tadıyorsunuz. Süslemeler hazırlandı ve ardından ızgaralar yapıldı. Bronzlaşmaya gelince, gösterinin ardından öğrenciler kendi yaratıcılıklarına göre tabakları hazırladılar ve ortaya güzel resimler çıktı.
Özellikle somon yemeğini sizlerle paylaşmak istedim 🙂 Sade ama lezzetli bir turşusu ile cennet gibi bir akşam yemeği. Diyelim ki geldiniz ve akşam yemeği için diğer küçük hazırlıkları yaparken somon çoktan baharatlandı. Ardından ızgarada ve sofrada lezzetli yemekler.
Somonlu ızgara sebze salatası hazırlayabilirsiniz. Patates püresi ile de çok güzel oluyor. Sonuçta ortaya dengeli ve göz alıcı bir yemek çıkıyor.
Aşk…
İçerik Tablosu
Izgara somon tarifi malzemeleri
Baharat için:
- 1 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı hardal 2 tatlı kaşığı limon kabuğu 6 sap taze soğan (yeşil kısımları) 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber
Izgara somon tarifi nasıl yapılır?
Tüm sos malzemelerini bir kapta güzelce karıştırın. Somon filetolarını bu karışıma koyun ve marine ile kaplandığından emin olun. Streç filmle kaplı bir kapta 30 dakika bekletin. Dökme demir tavanızı ısıtın veya iyice ızgara yapın. (duman çıkana kadar) Somonun fazla sosunu elinizle sıyırın ve kızgın tavaya koyun. Balığın her iki tarafını da eşit şekilde pişirin. Salata ve patates püresi ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]