Izgara Tavuk – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sarı kök olarak da bilinen zerdeçal, kendine has aroması ve tadı olan bir baharattır. Katıldığı yemeklerin rengini değiştirir ancak hafif ve hoş bir aroma bırakır. Bu baharatla ilk kez Kivahan’da eğitimimi yaparken tanıştım. Tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştığını düşündüğüm baharatlardan biridir.

Geçen hafta sana garam masala aldığımı söylemiştim. Garam masala, Hint baharatlarından ve çeşitli baharatların karışımından yapılır. Baharatlar bölümünde ayrıca bu baharatlar hakkında kısa bir yazı yapacağım. Garam masala’da kullanılan en popüler yemeklerden biri tavuk tikka’dır. Bu lezzetli tarifi çok yakında sizlerle paylaşacağım.

Tabii bu baharatlar elinizde yoksa evinizde bulunan baharatlarla da rahatlıkla yemeklerinizi hazırlayabilirsiniz.

Aşk…

Dersler

    1 adet tavuk göğsü (2 adet) 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak

Mevsim için

    3 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı garam masala (isteğe bağlı)

Kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayıp derin bir kaba alın. Sos malzemelerini ekleyin ve iyice karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Tavaya zeytinyağını alıp soğanı, ince kıyılmış sarımsağı ve biberi koyup 1-2 dakika kavurun. Kızaran soğanlara tavukları ekleyin ve suyunu salana kadar kavurun. Tavuklar pişene kadar kavrulur, ocaktan alınır ve servis yapılır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın