İzmir Köfte – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Geçen hafta sonu şehir dışına çıktığımızdan bahsetmiştim. 3 gün boyunca Delphine Palace’daydık. Seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi seven, benim gibi tatilde tek bir yere bağlı kalmayanları bile baştan çıkaran bir güzelliği ve canlılığı var. Açık büfelerin lezzeti etkileyici, gün boyu sundukları taze atıştırmalıklar ise sürekli yemek yeme isteği uyandırıyor.

Bu durumda dinlenmek için çıktığım tatil yine yemek etrafında dönmeye başladı. Bu sayede Delphin Imperial’in şefi Hassan Hossein Ceylan ile tanıştım. Tabii geri kalanı bir çorap yırtığı gibi çıktı. Şef Cihan, Şef Erhan ve Şef Türkan bize lezzetli ikramlar yaptılar. Ayrıca, moleküler mutfağa gizlice girdim 🙂

Tatilimin son gününde sizler için birbirinden lezzetli 4 tarifi fotoğrafladım ve tariflerini tanıdım. Aslında hepsini bir liste halinde yayınlamayı düşünüyordum ama işlerim nedeniyle düzenlemeyi bitiremedim. Bir aksilik çıkmazsa ramazan menülerine başlamadan önce tarifleri paylaşmaya çalışacağım.

Tarifine doyamadığım bu tarifleri mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

izmir köfte tarifi malzemeler

    400 gr dana kıyma 1 orta boy soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 yumurta 5 dal maydanoz
    2 adet orta boy tahıl, 2 adet orta boy domates, 2 adet biber, kızartmak için sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan 2 diş rendelenmiş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı sebze yağı 1 su bardağı sıcak su tuz karabiber

İzmir köfte tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir soğanı rendeleyin (sos için 1 yemek kaşığı ayırın). Maydanozu ince ince kıyın. Yoğurma kabına kıyma ve yumurtayı alıp üzerine soğan ve maydanozu ekleyin. Karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip yoğurun. Kıymayı parçalara ayırın, elinizde yuvarlayın ve parmak şekli verin. Köfteleri fırın tepsisinde 160 derecede 20 dakika pişirin. Patatesleri soyun, elma dilimleri halinde kesin ve kızartın. Biberlerin saplarını kesin, ikiye bölün ve patateslerle birlikte kağıt havlu serili bir tabağa alın. Küçük bir sos tenceresine sıvı yağ, soğan, sarımsak ve salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu ekleyin ve karıştırarak 2 dakika kaynatın. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın. Pişen köfteleri fırından çıkarın, kızarmış patatesleri, biberleri ve 4-5 parçaya bölünmüş domatesleri dizin. Tüm sosu ekleyip 150 derecede 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın