İzmir’in Bomba Tarifi Nasıl Yapılır?

Yerinde (İzmir’de) İzmir Bombasını yiyen kişi olarak şunu söylemek istiyorum; Yediğim tatlı pastası şöyleydi. İnternette iki farklı tanım var: biri kurabiye hamuru, birincisi (benim yaptığım) biraz lapa lapa, diğeri ise kağıt inceliğinde hamur içinde çok ince çikolata. Ama çok ağır buluyorum (olsa bile bir seferde biraz ağırdan fazla yenebileceğini düşünmüyorum) ve hamur istediğim kıvamda değil.

İzmir Bomba Sırrı, İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

İlk olarak yağlı kağıt üzerine serpilebilecek kahvaltılık çikolatayı kaşık tuz ile koyup buzdolabında 15 dakika bekletin, donarsa rahatlıkla çalışabilirsiniz. Daha sonra tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tahta kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamur toparlanmaya başlayınca elinizle yoğurmaya devam edin. Ardından hamuru 10 dakika dinlendirin.

Sonra hamuru sarın ve eşit parçalara bölün. Parçaları beze haline getirin. Merengleri rulo yardımı ile açın. İçine bir çay kaşığı çikolata koyun ve hamuru yuvarlak bir şekilde kapatın. Hamur Ucundaki kalan kalıntıyı kesin.

İzmir bombalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Fazla kahverengi olmamasına dikkat edin.

İzmir bombası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın