Jules Tatley – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Gül şekeri nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Çiçek şeklinde Türk tatlıları, mantı, ramazan, şerbet, tatlılar, tarifleriniz

Çıkış tarihi: 03-06-2009

4 5 5 1

Hülya Hanım’ın en sevdiğim tariflerinden biri de uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir tatlı. Ellerinize sağlık…

tatlı gül

gül tatlısı tarifi malzemeler

    1 paket sade kek 1 su bardağı irmik 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta 100 gram tereyağı

şerbet:

    3 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker 1/2 limon suyu

Gül tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım, şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım ve şurup koyulaşmaya başlayınca limonu sıkıp 5-10 dakika daha pişirip ocaktan alıp kaynamaya bırakalım. serin. Hamurumuz için tüm malzemeler karıştırılır ve hamur yoğurulur. Hamurumuz 3-4 parçaya bölünerek merdane ile 1-2 cm kalınlığında açılır ve çay bardağı ile 6 beze yapılır. Kesilen daireler aşağıdaki fotoğraftaki gibi üst üste dizilir, alttan başlayarak rulo yapılır ve ortadan ikiye kesilir. Hazırladığımız güllerin uçları el ile hafifçe düzeltilerek tepsiye dizilir. Bu şekilde tüm hamurumuzu bitirdiğimizde tatlıyı önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkan tatlılarımıza soğuyan şerbet sıcakken dökülür.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın