Kabak Cinconta

Cinconta Kabak Tarifi Malzemeler

  • 3 dilim tatlı kabak
  • 1 büyük baş soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • zevkinize göre tuz
  • Bol miktarda zeytinyağı

️ yukarı

  • sarımsaklı yoğurt
  • acı biberli zeytinyağı

Cinconta balkabağı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kabakları orta boyda kesin.
  2. Soğanı beyaz ve kaba olarak kesin.
  3. Sarımsakları da ortadan ikiye kesin.
  4. Fırın kabının tabanına zeytinyağı dökün.
  5. Ardından soğanları ve kabakları koyun.
  6. Üzerine sarımsak ve un ekleyin.
  7. Tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  8. 180 derecelik fanlı fırında biraz pişiriyoruz.
  9. Limon ve sirkeyi bir kapta karıştırıp hafif pişen kabaklara ilave edip tekrar karıştırın.
  10. Yine tenceremizi ocağa alıp kabakların rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  11. Baştan limon ve sirke eklemiyorum, bazen limon pişerken acı oluyor. Bu duyguyu sevmiyorum.
  12. Bir tabak pişmiş Cinconta’nın üzerine sarımsaklı ve acı biberli yoğurt serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Resimlerle Kabak Cinconta tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • boğulmak üzere
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kabak Cinconta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın