Kabak İrmik Tatlısı Tarifi:
Kabak püresi için balkabağının üç parçasını 1 su bardağı şeker ile bir kapta pişirelim. 1 bardak alın ve bir çatalla ezin.
Önce suyu hazırlayalım; Şeker ve suyu bir tencerede 20 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyip beş dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
Un hariç tüm hamur malzemelerini sırasıyla kaseye ekleyelim ve sırasıyla unu ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Tezgaha irmik serpip hamurun üzerine alıp elimizle yuvarlayarak rulo şekli verelim.
Bıçakla 2 parmak genişliğinde keselim. Sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 150 ile 170 derece arasında altın sarısı olana kadar pişirelim. 20 dakika yeterli
Fırından çıkardığımız tatlının üzerine soğuk su dökelim.
Kabak İrmik Tatlısı servise hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]