Nefis bir Kabak Dolması Tarifi için önce kabakları kurutarak başlayın. Kavisli bir bıçakla soyun.
Kabak ikiye kesilir, kazılır ve içine tuz ve karabiber eklenir.
Başka bir kapta dana eti, pirinç, soğan, zeytinyağı, salça, dereotu/maydanozu karıştırın.
Deldiğimiz kabak kıyma ile doldurulur.
Doldurulan kabaklar ağızları açık şekilde düdüklü tencereye konur. Üzerine salça ve çay tapu suyu dökülerek karıştırılır.
Tuz, karabiber ekleyin. Islık çaldıktan ve ısı azaltıldıktan sonra 7-8 dakika pişirin. Normal saksı kullanıyorsanız 30-40 dakika sürebilir.
Baharatlı Kabak servise hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]