Kabak Ezmesi Tarifi için öncelikle kabaklar yıkanıp kabak tarafı ile ezilir.
O yarıya bölünmüştür.
İç tasarım (Çamur ve iç kısmını da ben yaptım)
Soğan yemek için kesilir.
Yıkanıp süzülmüş pirinç, kıyma, domates, maydanoz, margarin ve sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilerek iyice karıştırılır.
Oymalı balkabağının içi boşluk kalmayacak şekilde doldurulur.
En üste kadar doldurursanız pilav pişerken çıkacaktır.
Bu yüzden boşlukları doldurduğunuzdan emin olun.
Doldurma işlemi tamamlandığında 1 adet domates küçük parçalar halinde kesilir, ara parçalar sarılarak tencereye yerleştirilir.
Sosu için yağ, domates ve sarımsaklar kavrulur.
Sıcak su ve tuzu ekleyip harcın üzerine dökün.
İç harcın yarısına sıcak su dökülür.
Önce yüksek ateşte, sonra altıya düşürülerek bir saat pişirilirler.
çok teşekkür ederim 😊
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]