Hızlı Lezzetli Kabak Köfte tarifi için öncelikle balkabağı rendenin büyük bir kısmı ile rendelenir ve avucunuzla suyu sıkılır.
Daha sonra soğan aynı şekilde doğranır ve suyu sıkılarak kabaklara eklenir.
Maya, karabiber, nane, tuz eklenip yoğrulur.
Un sistematik olarak eklenir. Ayrıca bir parmağınızı iki bardaktan daha az koyabilirsiniz.
Hamur çok sert veya çok yumuşak olmalıdır.
Sert ise kızartıldığında genişlemez, yumuşak ise yayılır.
Kabak eti servis tabağına alınacak şekilde hamur hazırlanır.
Hazırlanan hamur ayrı bir kapta hazırlanan unun içine kaşık yardımı ile dökülür ve un ile ileri geri şekil verilerek karıştırılır.
Kızgın yağda her tarafı görünene kadar pişirilir.
Balkabağı Köfte ağızları dağlayan bir lezzetle hazır.
İster yoğurtla, ister kahvaltıda, isterseniz garnitür olarak servis edebilirsiniz, size kalmış.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]