kabak salatası

Kabak salatası tarifi için malzemeler

  • 2 kabak
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut veya barbunya
  • 10-15 adet badem, ceviz veya fındık
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı kuru üzüm
  • Yarım demet dereotu
  • İsteğe göre taze nane yaprağı
  • 1-2 limon
  • tuz
  • sızma yağ
  • 1 çay kaşığı hardal

Kabak salatası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İki kabak yıkandıktan sonra spagetti ince bir soyucu ile rendelenir.
  2. Havuçlar da aynı şekilde hazırlanır.
  3. Yıkanmış üzümleri, ince kıyılmış dereotu ve dilerseniz taze nane ekleyin.
  4. Üzerine nohut veya fasulye koyun.
  5. 15 adet dövülmüş badem üzerlerine dökülür.
  6. Soğanları ince ince doğrayıp az yağ ile karamelize ederek ekleyin.
  7. Diğer tarafta; Limon, yağ, tuz ve hardalı iyice karıştırın ve salatanın üzerine dökün. İyice karıştırılarak servis edilir.

Akşam yemeği için harika bir kabak salatası bile yeterlidir.

kabak salatası tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • kek tarifleri
  • salata
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kolay trüf kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın