kabak tatlısı tarifi malzemeleri
- 4 kabak
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı biber salçası
hamur için
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı şeker
Kabaklı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 2 su bardağı ılık suya mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Un azar azar dökülerek kıvamı verilir.
- Hamur yoğrulup toplandıktan sonra yarım saat mayalanmaya bırakılır.
- Pasta dolgusu için kabakları rendeleyin.
- Suyu elle sıkılarak bir kaba alınır.
- Soğanları küpler halinde kesin.
- Yağ, tuz, salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Mayalı hamur alındıktan sonra top haline getirilir.
- Oklava ve un yardımı ile hamur açılır.
- İstenilen boyuta gelince hazırlanan iç harçtan açılan hamurun yarısına koyun.
- Diğer yarısı örtülüdür.
- Açılan hamur d şeklini alır.
- Hamurun pişerken açılmaması için kenarlarından bastırarak kapatın.
- Tava ısıtılır ve hamur işleri tavaya alınır.
- Silikon bir fırça ile hamurun her iki tarafına da yağ sürün.
- Hamur işleri kısık ateşte pişirilir.
- Kızartırken tavadan alın.. Afiyet olsun.
Resimli kabak tatlısı tarifi
Kabak Tava Böreği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]