kabak turtası

kabak tatlısı tarifi malzemeleri

  • 4 kabak
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı biber salçası

hamur için

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
Kabaklı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 2 su bardağı ılık suya mayayı, tuzu ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  2. Un azar azar dökülerek kıvamı verilir.
  3. Hamur yoğrulup toplandıktan sonra yarım saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Pasta dolgusu için kabakları rendeleyin.
  5. Suyu elle sıkılarak bir kaba alınır.
  6. Soğanları küpler halinde kesin.
  7. Yağ, tuz, salça ve baharatları ekleyip karıştırın.
  8. Mayalı hamur alındıktan sonra top haline getirilir.
  9. Oklava ve un yardımı ile hamur açılır.
  10. İstenilen boyuta gelince hazırlanan iç harçtan açılan hamurun yarısına koyun.
  11. Diğer yarısı örtülüdür.
  12. Açılan hamur d şeklini alır.
  13. Hamurun pişerken açılmaması için kenarlarından bastırarak kapatın.
  14. Tava ısıtılır ve hamur işleri tavaya alınır.
  15. Silikon bir fırça ile hamurun her iki tarafına da yağ sürün.
  16. Hamur işleri kısık ateşte pişirilir.
  17. Kızartırken tavadan alın.. Afiyet olsun.

Resimli kabak tatlısı tarifi

Kabak Tava Böreği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın