Kabak ve Kıyma Tarifi – Tariflerim

Kabak yemeği yapmak için önce kabakların dış kabuklarını bıçakla soyuyoruz.

İyice yıkadıktan sonra 4 parçaya ayırıp biraz kesiyoruz.

Küçük bir küp doğranmış soğanı, suyu ve tuzu tencereye alıp bir küp şeker ekleyip soğan yumuşayana kadar kavuruyoruz.

Kızarmış soğanın üzerine kıymayı alıp hızlıca ilerliyoruz.

Kıyma kavrulurken domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve kıymanın üzerine dökün.

1 adet kırmızı kapya biberi doğrayın ve ekleyin.

1-2 dakika kavurduktan sonra kabakları ilave edin.

1 su bardağı su ekleyip 10 dakika pişirin.

Ardından 2 yemek kaşığı pirinç ekleyip kısık ateşte pişirin.

Maydanoz ve dereotu serpin, pişen yemeğe ve kuru nane ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.

10 dakika dinlendirip servis tabağına alın.

İsteğe göre yoğurt ile servis yapıyoruz.

Kabak ve kıyma hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın