Kabak yatağında tavuk

Kabak Tarifinden Yatakta Tavuk İçin Malzemeler

  • 2 orta boy yeşil kabak
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 soğan
  • 2 patates
  • Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı un ve tereyağı
  • 2 çay kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
Balkabağı yatağı tarifinde tavuk nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak kabaklar ince ince doğranır. Yağlı kağıt serilmiş iki parça zeytinyağını koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  2. Kızarmış tavuk.
  3. tavuk parçası. Tavaya kalan zeytinyağını ekleyin ve tavukları kızartın. Daha sonra soğanları ve patatesleri küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin. Tuz ekleyin ve ocağı kapatın.
  4. Beşamel sos.
  5. Unu 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Sıvı bir sos elde etmek için sütü yavaşça ekleyin, çok kalın değil. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip kapatın.
  6. Fırına koyulabilecek bir kaba bir kat kabak konur. Üzerine beşamel sos sürün. Kızarmış tavuğu serpin ve bir kat daha kabak koyun. Tavuğu serpin ve kalan sosu dökün.
  7. Kaşar peyniri serpin ve peynir eriyene ve kızarana kadar fırında tutun. Kesilip zevkle yenirler.

Fotoğraflı kabak tarifi bir yatakta tavuk

Kabak Yatağında Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın