Kabak Tarifinden Yatakta Tavuk İçin Malzemeler
- 2 orta boy yeşil kabak
- 1 tavuk göğsü
- 1 soğan
- 2 patates
- Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
- 1 yemek kaşığı un ve tereyağı
- 2 çay kaşığı süt
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
Balkabağı yatağı tarifinde tavuk nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak kabaklar ince ince doğranır. Yağlı kağıt serilmiş iki parça zeytinyağını koyun ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Kızarmış tavuk.
- tavuk parçası. Tavaya kalan zeytinyağını ekleyin ve tavukları kızartın. Daha sonra soğanları ve patatesleri küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin. Tuz ekleyin ve ocağı kapatın.
- Beşamel sos.
- Unu 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Sıvı bir sos elde etmek için sütü yavaşça ekleyin, çok kalın değil. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip kapatın.
- Fırına koyulabilecek bir kaba bir kat kabak konur. Üzerine beşamel sos sürün. Kızarmış tavuğu serpin ve bir kat daha kabak koyun. Tavuğu serpin ve kalan sosu dökün.
- Kaşar peyniri serpin ve peynir eriyene ve kızarana kadar fırında tutun. Kesilip zevkle yenirler.
Fotoğraflı kabak tarifi bir yatakta tavuk
Kabak Yatağında Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]