medyauzmani.com

Kabaklı Kek Tarifi – Tatlılarım

Tatlı Kabak Tarifi için,

İlk olarak kek kalıbının her tarafını sıvı yağ ile yağlayıp un serpelim.

Üzerine bolca un döküp hazırlayalım.

Şeker ve yumurtaları göz göze gelene kadar karıştıralım ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim.

Yağı süte ekleyin ve birkaç dakika karıştırın.

Üzerine balkabağı püresi, ceviz ve damla çikolatayı dökelim ve karıştırmaya devam edelim.

Son olarak vanilya, kabartma tozu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla köpüğü kapatmadan pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Kullandığım yumurtalar büyük olduğu için un miktarı değişebilir.

Kek kalıbına bal dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Kek biraz dinlendikten sonra kalıptan çıkarıp kesip afiyetle yiyebilirsiniz 👌🍴🍰

Talimatlar;

1. Fırınınızı önceden ısıtmayı unutmayın
2. Malzemelerin soğuk bir sıcaklıkta olduğundan emin olun.
3. Kek pişmiş olsun ya da olmasın, ağzınıza bir kürdan sokup çıkarırsanız, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
4. Kürdanın üzerinde çamur varsa pişmemiş demektir.
5. İlk yarım saat fırını açmayın yoksa kekiniz kabarıp patlamaz.
6. Pastayı fırından çıkarırken hemen kalıptan çıkarmaya çalışmayın yoksa düşer.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın