Kabaktan mantı yapabilir misin diye sorma.
Kabaklı mantı yapmak için aldığımız kabakları kabuğunu soymadan yıkarız.
Halkalar halinde kesip 2 su bardağı su ekleyip tencereye alıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kabak çeşidine göre pişme süresi değişebilir.
Pişen kabakları ve suyunu blender yardımıyla iyice karışana kadar eziyoruz.
2,5 su bardağı iyi bulgur suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 1/2 saat bekletin.
Bu sırada iki soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağı ve tuzu ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Soğanı yumuşayana kadar koyuyoruz ve üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulmuş ete karabiber ve acı biberi ilave edip karıştırın.
Baharat miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir.
Bir çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı kırmızı biber ekledim.
Sarımsakları soyup ezdikten sonra yoğurtla karıştırıp biraz tuz ekliyoruz.
1/2 saatin sonunda bulgur ve kabakları bir kaba alıp bir tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulları ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
1 su bardağı un ekleyip tekrar karıştırın.
Su bardağından bir parmak suyu azar azar ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Suyun hepsini birden eklemeyin, sırayla ekliyoruz.
Bulgur çamurundan mermer köfteler yapıyoruz.
Bir tencereye suyu koyuyoruz ve kaynayınca tuzu ekleyip eti bırakıyoruz.
Tencerenin kapağını kapatın ve bir dakika kaynatmaya başlayın. kötüye gidiyoruz.
Ve servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sarımsağı dökün.
Kıyılmış çamurumuz soğuksa tekrar ısıtıp yoğurdun üzerine döküyoruz.
Cevizle süsleyerek servis yapın.
Kabaklı ravioli hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]