Öncelikle bir önceki Kabak Tatlısı tarifime aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/kabak-tatlisi-tarifi-kabak-tatlisi-nasil-yapilir/1307
Balkabaklı Turta ile başlamak için önce Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim.
Diğer yandan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip biraz soğumaya bırakalım daha sonra un haline getirdiğimiz bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım, her yerine tereyağını yedirelim.
Bir sonraki adımda redüksiyon kalıbını kullanalım.
Burada görsel amaçlı bölünmüş bir kalıp kullandım. (Plastik şişeyi keserek silindirik bir kalıp yaptım (el yapımı bir kalıbım olmadığı için) Çıkarmakta sorun yaşamadım, kesebildim desem yalan olur. Yüksekten aşağıya)
El yapımı tereyağlı bisküviyi kalıbın altına alıp bardak yardımıyla bastırarak yapışmasını sağlayalım. Temel hazır.
Pudinge geçelim tereyağını tavaya alıp eritelim eriyince sütü, şekeri ve unu ekleyelim.
Her zaman karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocağı 1-2 dakika kısın. Bol bol karıştıralım.
Ocağı kapatırken kenara ayırdığımız muhallebiyi üst kısmı kabuk tutmaması için karıştırmaya devam edelim.
Daha önce kalıba koyduğumuz tereyağlı bisküvi tabanının üzerine muhallebiyi dökelim.
Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Diğer yandan balkabağı şekerlerini rondodan geçirerek birleştirelim.
Aynı işlemi çatal yardımıyla karıştırarak da yapabilirsiniz.
Balkabağı püresini pudingin üzerine koyarak üç katlı bir kek yapmış oluyorsunuz.
Buzdolabında soğuduktan sonra kapalı kalıptan çıkarıp üzerine kıyılmış ceviz serpip servis yapalım.
Kabak Pastası hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]