Kabarık Börek ve Yoğurt – En Sevdiğim Yemek

Yoğurtlu börek yapmak için tereyağını eritiyoruz.

Yüzeye bir yufka koyuyoruz, 3 kaşık yoğurt ve eritilmiş tereyağının üçte birini alıyoruz.

Yoğurt yağını bir fırça yardımıyla hamurun her yerine sürüyoruz.

2. ve 3. yufka için de aynı yöntemi kullanıyoruz.

Hamuru 16 eşit üçgen parçaya bölüyoruz (önce 4, sonra her parça tekrar 4 e).

Böldüğümüz üçgen yufkanın üzerine beyaz peyniri koyup sigara rulosu gibi sarıyoruz.

Açtığımız kekleri tepsiye alıp üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Kabarık yoğurtlu börek hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın