kabarık çiçekli ekmek tarifi

Patlamış ekmek tarifi için malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam/Çörek otu
Şişirilmiş çiçekli ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 3,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir karıştırma kabına alın.
  2. Bir paket yaş mayayı 1,5 su bardağı ılık suda erittikten sonra yoğurma kabına alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Ele biraz yapışan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.
  4. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ekleyin.
  5. Hamuru ne kadar çok yoğurursak kıvamı o kadar iyi olur.
  6. Hamuru toplayıp streç film ile kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayalı hamuru un tezgahına alıp ellerimizle yoğuruyoruz.
  8. Hamuru sekiz eşit parçaya kesin.
  9. Her parçayı avuç içinde toplayıp beze haline getiriyoruz.
  10. Üzerine yağlı kağıt serdiğimiz 24 cm’lik bahar kekimize çiçek şekli verecek şekilde bezeleri düzenliyoruz.
  11. Üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  12. 1 yumurtanın sarısını tekrar mayalı ekmeğimizin üzerine fırça yardımıyla yayıyoruz.
  13. Son olarak üzerine susam ve çörek otu karışımı serpin.
  14. 200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Resimlerle şişirilmiş çiçekli ekmek tarifi

Pofur Pofur Çiçek Ekmek Tarifi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın