Patlamış ekmek tarifi için malzemeler
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
yukarı;
- 1 yumurta sarısı
- Susam/Çörek otu
Şişirilmiş çiçekli ekmek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 3,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir karıştırma kabına alın.
- Bir paket yaş mayayı 1,5 su bardağı ılık suda erittikten sonra yoğurma kabına alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Ele biraz yapışan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.
- Gerekirse 1-2 yemek kaşığı un ekleyin.
- Hamuru ne kadar çok yoğurursak kıvamı o kadar iyi olur.
- Hamuru toplayıp streç film ile kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalı hamuru un tezgahına alıp ellerimizle yoğuruyoruz.
- Hamuru sekiz eşit parçaya kesin.
- Her parçayı avuç içinde toplayıp beze haline getiriyoruz.
- Üzerine yağlı kağıt serdiğimiz 24 cm’lik bahar kekimize çiçek şekli verecek şekilde bezeleri düzenliyoruz.
- Üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- 1 yumurtanın sarısını tekrar mayalı ekmeğimizin üzerine fırça yardımıyla yayıyoruz.
- Son olarak üzerine susam ve çörek otu karışımı serpin.
- 200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Resimlerle şişirilmiş çiçekli ekmek tarifi
Pofur Pofur Çiçek Ekmek Tarifi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]