kabarık hamur işleri


Hassas pasta tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (11 gram).
  • 1 yemek kaşığı Mahlab (isteğe bağlı)
  • 5-6 su bardağı un (Ben 5,5 su bardağı kullandım)

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • kimyon
  • Susam

Puf böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bir su bardağı unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını bir kaba açın.
  2. Ortasına instant maya, su, süt, sıvı yağ, mahlab, tuz ve şekeri ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Önce kaşığı sonra çırpıcıyı kullandım.
  3. Biz 1 su bardağı un kullandık kalan 4,5 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  4. Hamuru topladıktan sonra streç filme sarıp üzerine bir kapak kapatıp 45 dakika mayalanmasını bekleyin.
  5. Mayalanan hamuru yumurta büyüklüğünde kesip ortasına dilediğiniz harcı koyup şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  6. 25 dakika mayalı piştikten sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Harç kullanmadım, sadece yaptım ❤️.

Resimlerle hassas pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • narin
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kalıplama

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın