Kabarık kek yapmanın bilinmeyen küçük sırrı! Çok pratik tavsiye



Hamur işleri yaparken aklınızda bulundurmanız gereken bazı bilgiler vereceğiz. Bu bilgiler sayesinde puf böreği yapmak mümkün olacaktır.

Poğaça, sadece kahvaltı için değil, ikindi çayı için de çok iyi hazırlanan bir börektir. Misafirlerimiz geldiğinde de bol bol börek yapıyoruz. Ancak tüm kadınların ortak bir sorunu vardır. Oda böreği yaparken hamur kabarmıyor ve böreklerimiz kıvam almıyor. Bu sorundan kurtulmak aslında oldukça kolaydır.

Unutulmamalıdır ki mayalı hamurun büyümesini sağlayan en önemli bileşen hamur tozudur. Toz şekerdeki maddeler mayanın daha iyi mayalanmasını sağlar. Mutlaka tariflere bakarak istediğiniz kadar az şeker veya şeker kullanmalısınız. İnce hamur işlerinin en önemli sırrının toz şeker olduğunu unutmayınız.

Peki yükselen bir topuz nasıl yapılır?

Yüksek Pasta Malzemeleri

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı kadar sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar şeker
1 yemek kaşığı kadar tuz
1 paket yaş maya (veya kuruması için 2 yemek kaşığı)
Yeteri kadar 2 yumurta (üzerine hamurun beyazını ve sarısını kullanacağınızı unutmayın)

kaba hamur işi tarifi

Şimdi kızarmış hamur işleri tarifine geçelim.

Öncelikle süt, maya, su ve şekeri maya eriyene kadar karıştırıp 5 dakika bekletin.

Daha sonra yumurta akı, yağ, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzerini bir kapakla kapatın ve hamuru bir saat dinlendirin.

Dilerseniz balkonda güneşte üzeri kapalı hamurunuzu mayalayabilirsiniz. Çok daha fazla yükseleceğini göreceksiniz. Bunu yapmak istiyorsanız, bir saat boyunca açık bıraktığınızdan emin olun. Bir saattir bekleyen hamur yeterince kabarmış olacaktır.

Bir saat sonra hamura istediğiniz şekli verebilirsiniz. Yağlanmış fırın tepsisine içi boş olsun olmasın içine zeytin veya peynir koyarak böreğinizi yerleştirebilirsiniz.

Daha sonra yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Börekleri fırından çıkardıktan sonra üzerini hafif nemli bir bezle örtüp servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirebilirsiniz.

Evet, puf böreğinin sırrı bu, işte bu kadar kolay! Puf böreği yapmak istiyorsanız bu tarifi kullanabilir ve arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz.

Deneyecek herkese bol şans

Yorum yapın