Kaburga Dolması tarifi için malzemelerimizi hazırlayalım. Soğanı minik minik doğrayalım tencereye alıp 1 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayalım. Pirinci ekleyip bağlayalım, 1 su bardağı su ekleyip tuzunu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. Kurulumumuz hazır.
Kaburganın etli kısmını alıp bıçakla küçük kesikler yaparak etli kısmını kemiklerinden ayıralım. Bu sayede çuval gibi açılmış bir çuval etimiz olacak. Açtığınız kaburganın iç kısmını dolduralım ve açık olan kısmın ağzını güzelce dikelim.
Hazır olan kaburgaları tencereye alıp etin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını tamamen kapatarak 2-3 saat kaynamaya bırakalım.
Eti çatalla bir taraftan ayırmaya çalışırsanız, kemikler ayrılmaya başlarsa ocaktan alabilirsiniz. Et pişerken suyu çok azalıyorsa sıcak su ekleyerek yemeğin yanmasını önleyebilirsiniz.
Yemeği ocaktan aldığınızda dinlenmeye bırakın, pişirirken istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz ancak tuz eklemeyin aksi halde etler sertleşir ve pişme süresi uzayacaktır.
Daha sonra pişen kaburgaları muhafaza edin ve dökmeden dikkatlice tencereden çıkarın. Bütün olarak veya eti pirincin üzerine keserek servis edebilirsiniz.
Izgara Kaburga servise hazır.
Haşladıktan sonra kaburgaları salça ve sıvı yağ ile fırçalayarak pişirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]