Kadayıf Sütlü Şeker – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kadayıf tatlısı en sevdiğim tatlılardan biridir. Aslında kadıflı yufka kadayıfını, kadayıf dolmasını, muhallebili kadayıfı da severim.

Kadayıf, Ramazan ayında yapılabilecek en pratik tatlılardan biridir. Hazır kadayıf her yerde satılıyor, kimisi 200 gr. Bazıları 500 gr.

200 gram ben 3 su bardağı süt kullanıyorum. Bunun sebebi ise yumuşacık ve şerbetli kadayıfları sevmem ve benim için nefis kadayıf biraz kıtır kıtır ve taze olması gereken bir tatlı.

Bir kere denerseniz kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacağına eminim 🙂 Sevgilerimle…

Sütlü Kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler

    200 gram pişmiş kadayef (ister hazır isterseniz kendiniz pişirebilirsiniz) Dilim başına 1 top dondurma

Bir içki için:

    2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı

Sütlü Kadayıf tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Süt şerbetinin yapılışı:

Süt ve şekeri bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 15 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve soğumaya bırakın (ben şerbeti genellikle 10 dakika sonra kullanıyorum).

Şeker yapımı:

Ilımasını beklediğiniz şerbeti kızaran kadayıfın üzerine dökün. Kadif şerbetini soğuduktan sonra yarım saat kadar dinlendirin. Servis yapmadan hemen önce kadayıfı dilimleyin ve buzdolabından bir top dondurma alarak kadayıf dilimleri üzerinde servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın