Kadayıf Tel Helva – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bayram benim için tatlı demek. İçimde o kadar kökleşmiş ki, şekerlemeler olmasaydı o tatil bana eksik gelirdi. Dün rahmetli babaannemin bayram sabahı kahvaltıdan sonra pişirdiği Kadayıf şerbetini ikram edip tatlının soğumasını beklediğini hatırlıyorum…

Pek çok insan, kadayıfın kıvamını koruyamamaktan yakınır. Kadayıf yapılırken mantık çok basit, 1’e 1 ölçü her zaman en doğru sonucu verir. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su.

Çiğ olarak elde ettiğiniz kadayıfın daha kolay yerleşmesi ve tereyağ elde etmesi için iyice doğrayıp bıçak yardımıyla biraz küçültmek gerekiyor.

Kadayıfı taze yapabileceğiniz gibi önceden pişirip ertesi gün şerbeti de kullanabilirsiniz. Daha sonra kadıf soğuk olacağı için şerbeti sıcak dökmeniz gerekiyor.

Aşk…

Kadayıf İpek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    500 gr kadayıf şiş (çiğ) 1 su bardağı eritilmiş tereyağı + 2 yemek kaşığı tereyağı 150 gr ceviz içi

şerbet:

    4 su bardağı toz şeker 4,5 su bardağı su 1/4 limon suyu (kabukları şerbetin içine atılacak)

Kadayıf tel tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın. Üzerine limon suyunu ekleyin ve limon kabuğunu atın. Orta ateşte koyulaşana kadar 15 dakika kaynatın. Koyulaşan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kadayıf telini ince ince kıyıp bıçakla ince ince doğrayın. Bir cevizi rondodan geçirerek iri iri doğrayın. Bir borcam veya orta boy fırın tepsisini tereyağ ile yağlayın. Tepsiye hazırladığınız kadayıfın yarısını alıp üzerine tereyağının yarısını döküp elinizle karıştırın ve bastırarak tepsiye dizin. Kadayıfın üzerine ceviz tanelerini eşit şekilde yayın. Kalan gofret telini kalan tereyağına batırıp üzerine yerleştirin. Kadayıfı önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kaifin bir tarafı kızarınca fırın eldiveni takıp fırından çıkarın. Kadifeyi kırmadan diğer yüzünü çevirin ve 10 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti alıp soğuyana kadar dinlenmeye bırakın. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın