Kadayıf telini küçük parçalara ayırın veya buzdolabında 3 saat bekletin, elinizle kolayca kırabilirsiniz.
Daha sonra tereyağını teflon tavada veya tencerede eritin.
Üzerine kadayıf ve şekeri ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Doğranmış ceviz ve diğer baharatları ekleyin.
Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
Puding için derin bir tavada süt, şeker, yumurta sarısı, un ve mısırı karıştırıp ocağı açın.
Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynattıktan sonra iki dakika pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika soğumaya bırakın, ardından vanilya ve kremayı ekleyin ve mikser ile 3 dakika iyice çırpın. Muhallebi hazır.
Muhallebiyi tek tek kaplara koyun, önce muhallebi sonra muhallebi.
Kadayıfı üstüne yerleştirin.
Ben kullanmadım ama dilerseniz üzerini çilek gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]