Kadayıf Yemeğinde Kişkul – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ramazan’ın 10’unda geldik 🙂 Her gün paylaştığım menüler hakkındaki harika yorumlarınız için teşekkür ederiz! Umarım önümüzdeki 20 gün aynı enerji ve keyifle devam ederiz 🙂

Son dönemin en popüler tatlılarından biri olan kadayıf yemeklerini hala denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Bu tarifi hazırlarken yufka fırınından alacağınız taze kadayıfları kullanmalısınız.

Hazırlık kısmı çok pratik. Taze kadayıfı öğütüp eritilmiş tereyağı ve pudra şekeri ile karıştırıp pişirdiğinizde ortaya çıkan çıtır çıtır lezzete eminim bayılacaksınız.

Bulaşıkları önceden hazırlayıp bir iki gün bekletebilirsiniz.

Tarif videosu:

Aşk…

Kadayıf yemeğinde kaşkul tarifi malzemeleri

    150 gr taze Kadif 1 çay bardağı tereyağ (eritilmiş) 1 su bardağı türk kahvesi toz ve şeker

Doldurmak:

    Bir paket Pakmaya Kashkool 3 bardak süt içerir.

yukarı:

    1 paket badem fileto pakmaya çikolata sos ile

Kadayıf yemeğinde Kaşkool tarifi nasıl hazırlanır?

Derin bir kapta taze kaifeleri elinizle doğrayın (ezin). Pudra şekerini ve eritilmiş tereyağını kadayıflara ekleyip karıştırın. Kadayıfı 12 teflon muffin kalıbına paylaştırın. Kadayıfın ortasına bir su bardağı su yardımıyla bastırarak kase şeklini almasına izin verin. Kadayıfı 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kadayıf tepside soğumaya bırakılır ve 3 su bardağı süt ile pişirilir. Pişen keki karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyan kadayıfları servis tabağına alın. Servis yapmadan kısa bir süre önce her kaseye 2 çay kaşığı şiş koyun. Çikolata sos ile servis yapın ve badem serpin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın