Kadınbudu köftesinin özelliği haşlanmış pirinç ve ızgara et içermesidir. Sıcak ve soğuk yenebilir. En önemlisi bol yağda pişirmek. Aksi takdirde içi yumuşak olmayacak, yumurta cılız ve cılız olacaktır.
Genellikle kıymanın yarısı kavrulur ama ben bir parça alıyorum.
Bir parça kıyma alıp kızartıyoruz.
Pirinci iyice yıkayıp bol su ile üç parmak çıkacak kadar haşlıyoruz. Tel süzgeçte süzüyoruz, elimizle iyice sıkıyoruz ve süzgeçten alıyoruz. Soğan koyuyoruz. Çok sulu ise daha fazla su döküyoruz.
Kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, pilav, kavrulmuş kıyma, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Bir süre dinleniyoruz.
Büyük, yuvarlak etler yapıyoruz.
Önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırıp bol yağda kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]