Kadınbudu Köfte – En Sevdiğim Yemek

Womanbudu Köfte Tarifi için,

Tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağ konur, ince doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavrulur.

İki çeşit kıymanın sansasyonel kısımları tencereye konur. Rengi değişene kadar pişirilir.

Bu sırada taze soğanları çok ince doğrayın, bir tencereye koyun, karıştırın ve ocağı kapatın.

Soğuması için kenara alın.

Bu sırada pirincimizi iki bardak su ile ocağa alıp kaynatıyoruz.

Suyu azaltılıp pirincimiz patladığında çok ince bir süzgeçten süzüp suyunun kaybolmamasını ve soğumasını beklerken et, yumurta, kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış zeytini ilave ediyoruz. sarımsak, baharatlar, tuz, soğuyan haşlanmış pirinç ve kıyılmış et ile sıyırmaya başlayın.

30 dk. Buzdolabında dinlendiriyoruz.

Bu sırada geniş bir tepsi alıp içine un koyuyoruz.

Köftelerimizi dolaptan çıkarıp ara ara elimizi ıslatıp köftelerimizi hazırlayıp un tepsisine diziyoruz.

Köfteler hazır olduğunda un serpip 45 dakika pişirip tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.

Onlar dinlenirken geniş bir kaba galeta ununu koyuyoruz, başka bir kapta da çırpılmış yumurtayı güzelce çırpıyoruz.

Çırpılmış yumurtaları geniş bir kaseye alıp tavaya zeytinyağını koyup yağın ısınmasını bekliyoruz.

Şu anda etimizi çıkarıyoruz, tüm etleri unla kaplıyoruz, çırpılmış yumurtaya batırıyoruz ve tavaya atıyoruz.

Bu sırada ocağın altını biraz indirip eti yakmadan kavurup havlu koyacağımız bir kaba alıyoruz.

Şu anda eti hazırlarken sayarsak yarısına gelince bu sefer önce yumurtayı sonra galeta unu koyup aynı şekilde kızartmaya devam ediyoruz.

Kızarttıktan sonra sıcak servis yapıyoruz.

UYARI: Lütfen yorum bölümüne bakınız!

Kadınbudu Köfte hazır.

Hepinize iyi şanslar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın