Kafes Böreği – Tatlılarım

Kafes Böreği tarifi için önce mayayı geniş bir kaba koyuyoruz.

Üzerine şekeri ilave ediyoruz.

Ardından ılık su ve ılık sütü ilave edin. Karıştırın ve çözün.

Daha sonra her zamanki gibi yağ, yumurta, tuz ve unu ekleyip kulaktan daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

Ekmek ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi kabarır.

Yoğurduğumuz hamurun üzerine bir torba koyup ılık bir yerde bir saat kadar dinlendiriyoruz.

Daha sonra hamurdan mandalina dilimlerini kesip elimizle sarıyoruz.

Yine küçük bir mandalina parçası alıp unsuz tezgahta iğne ile uzunlamasına yuvarlayalım.

Kafes şeklini vermek için aletlerimizi haç üzerine bastırıp 1 kez ileri itiyoruz.

Elimizle hafifçe çekerek hamuru açalım.

4 eşit parçaya kesin.

Yaptığımız bezeleri üzerine koyalım.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 30 dakika pişirin, mayalanmaya bırakalım.

Önceden ısıtılmış 150 ila 170 ° C’de altın kahverengi olana kadar pişirin.

30 dk. bu yeterli.

Bu 28 kurabiye yapar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın