Kağıt Kebap (Fotoğraflı) – En Sevdiğim Yemek

Kağıt Kebap Tarifi için,

Etimizi küp küp doğrayalım.

İyice yıkayıp suyunu süzelim.

Düdüklü tencereye koyalım.

Soğanı etin içine kesin.

Sıvı yağı ekleyip etlerimizi soğanlarla biraz kavuralım.

Sosunu ekleyelim.

Et biraz meyve suyu bırakacaktır. Üzerine bir bardak su ekleyelim.

Tenceremizin kapağını kapatalım.

15 dakika. Kısık ateşte pişirelim.

Ay nefesimizi söndürün.

Havanın çıkmasını bekleyelim ve tenceremizin kapağını açalım.

Patates havucunu küp şeklinde doğrayalım ve arakalara ekleyelim.

Patlıcanı soyup küp küp doğrayalım, yağda kızartalım ve ekleyelim.

Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

Ve tenceremizin kapağını kapatıp 5 dakika bekleyelim ben bu şekilde pişiriyorum.

Yemeklerimizden 30-35 cm. eninde kestiğimiz yağlı kağıt üzerine

3-4 yemek kaşığı ekleyin ve kenarlarını katlayın.

Katlanmış kısmı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsimize yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 150 ila 170 dr. 30.35 dakika arası bir sıcaklıkta pişiriyoruz.

Kağıt Kebap hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın