Kağıt üzerinde levrek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bugün bine yakın tarif hazırladığımız dünya mutfağına veda edip, Türk mutfağına dönüyoruz. İlk dersimiz pilav ve çorbaydı. Kişi başı altı farklı çorba pişirerek küçük bir rekor kırdık sanırım 🙂 Alıştığımız yemekleri barındırdığı için dünya mutfağından daha rahat olacağını düşünüyorum. Bakalım bizi hangi tarifler bekliyor…

Güzel bir okul telaşımız var, ablam yakında nişanlanıyor. Pazar gününü nişan partisi için elbise ve ayakkabı arayarak geçirdim. Sonunda mutlu sona ulaştık ama ayağımıza kara sular düştü. İnan bana, alışveriş yapmak yemek yapmaktan daha zor 🙂

Tabii nişan elbisesini denerken okulun da etkisiyle kilo aldığımı fark ettim. Sonuç olarak, tekrar karı koca diyetine başladık (peki, birlikte takılalım 🙂 Dengeli beslenmeye ve kilo vermeye çalışacağım, ancak okulda yaptığımızı denediğimiz için kolay olmasa da.

Bu da akşamların hafif tariflerle geçeceği anlamına geliyor…

İşte tam burada levrek devreye giriyor ve kağıt üzerinde neredeyse hiç yağlanmadan pişirilen levrek, diyet yapanların adeta ziyafeti oluyor.

Kişi başı bir balık kesinlikle yeterlidir. Balıkları aldığınız balıkçıdan temizlediyseniz, hazırlaması maksimum 10 dakika, pişirmesi ise 25 dakika sürdüğü için işten eve geldiğinizde hızlıca yapabileceğiniz şık, sağlıklı ve pratik bir tarif.

Benden şimdilik bu kadar haberler, yarın yazmak istediğim 2-3 farklı konu var ve umarım onları da sizlerle paylaşabilirim.

Aşk…

Dersler:

(bir kişi için)

    1 orta boy levrek 1 dilim limon yarım havuç yarım soğan 2 yemek kaşığı taze veya dondurulmuş bezelye kekik (varsa 2-3 kekik) tutam tuz karabiber yağlı kağıt ve yağlı kağıt için zeytinyağı

Kağıt üzerinde levrek tarifi nasıl yapılır?

Bütün levreği ayırın ve yıkayın. Soğanı küçük parçalar halinde doğrayın. Havuçları olabildiğince ince kesin (jülyen). Ortadan ikiye katlandığında balığın üzerini kapatacak büyüklükte yağlı kağıt kesin ve yağlı kağıdın her tarafını bir fırça yardımıyla boyayın. Balığı kağıdın üzerine koyun, üzerine doğranmış soğanın yarısını, tuz ve karabiber serpin. Balık, tuz ve karabiber üzerine soğan ve havuç yayın. Son olarak bezelye ve limon dilimini yerleştirin ve yaprağın kenarlarını üzerine katlayın ve sıkıca kapatın. mümkünse zımbalayın. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Kağıt üzerinde servis yapın.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın