kahvaltı çikolatası

Kahvaltılık çikolata tarifi malzemeleri

  • 1 litre yoğunlaştırılmış süt
  • 2 yemek kaşığı gerçek ham kakao
  • 50 gram tereyağı (tereyağı yerine fındık yağı da kullanabilirsiniz daha iyi olur)
  • Arzuya göre 1 tatlı kaşığı çekilmiş fındık

yoğunlaştırılmış süt için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Kahvaltılık çikolata tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak yoğunlaştırılmış süt yapmaya başlıyoruz.
  2. Yoğunlaştırılmış süt için sütü ve şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak 30 dakika kısık ateşte kaynatın. Kıvamı biraz koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Süt ılık olduğunda bir kavanoza koyun ve bir gece buzdolabında bekletin.
  4. Dolapta bekleyen yoğunlaştırılmış sütü alıp biraz ısıtıyoruz (topaklanmaması için fazla ısıtmayın), içinden bir bardak süt alıp bir kaseye alıyoruz.
  5. Sütün üzerine kakaoyu koyun ve iyice karıştırın, ardından tüm bu karışımı tencereye aktarın. Sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. (Bouza kıvamını alacaksınız.)
  6. Kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz.
  7. Fındık ve tereyağını ekleyip karıştırın. (Bu noktada tereyağı yerine 2 yemek kaşığı fındık yağı kullanabilirsiniz)
  8. Çikolatayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz.
  9. Daha sonra bitmiş çikolatayı bir kavanoza alıp dolapta saklıyoruz. Kim deneyecekse eline sağlık.

Çikolatalı kahvaltı tarifi

  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • kahvaltı yapmak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • süt tarifleri
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Kuymak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın