Şahin tatlısı, Osmanlı mutfağına kadar uzanan harika, pratik ve hafif bir tatlıdır. Ayrıca kavrulmuş ceviz içi ve üzerine serpilmiş susam ile doğal bir enerji kaynağı olur.
Osmanlı döneminde güç ve kudret takviyesi olarak birçok kişi tarafından tüketilen Şahin şekeri, uzun süredir aç olduğumuz için direncimizin kırıldığı Ramazan ayında harika bir tatlı alternatifidir.
Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 50 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 50 gram tahin
- başına 50 gram
en iyi malzemeler
- Susam
- ezilmiş ceviz içi
yapılışı
Bir kapta tereyağı, bal ve tahini oda sıcaklığında kremsi bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika buzdolabında bekletin.
Süre sonunda tabaklara paylaştırın. Üzerine kavrulmuş susam ve dövülmüş ceviz serpin.