Kahvaltı menüsünde sağlıklı tavuk ve ızgara sebzeler



Izgara tavuk çok sevilen bir lezzettir. Ancak salça, bol yağ ve bazı soslarla ağırdır. O yüzden bu sıcak günlerde ve Ramazan menünüz için hafif ve sağlıklı bir fırında tavuk tarifi hazırladık.

Sebzeli ızgara tavuk, sağlıklı yoğurt veya pilav ile harika bir kahvaltı menüsü olabilir. Üstelik çok az yağ ile harika ve hafif. Ayrıca şekline dikkat edenler için harika bir alternatif.

Dersler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 patlıcan
  • 1 havuç
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

en iyi malzemeler

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

yapılışı

İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 15-20 dakika bekletiyoruz. Bu arada diğer tüm sebzeleri ve tavukları küp küp doğrayın.

Tarif ettiğiniz patlıcanın fazla suyunu sıkın ve bir kaseye alın. Diğer malzemeleri ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Yağ ve baharatları ekledikten sonra yağlı kağıt ile yağladığınız fırın tepsisine yayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp servis tabağına alın. Açılan yoğurdu su ile serpin ve baharatlarla tatlandırın.

Afiyet olsun şimdi…

Yorum yapın