medyauzmani.com

Dana kıyma ile yapılan en kolay çorba, nohutlu köfte çorbası tarifi



Çorba sadece Türk mutfağında değil, dünyanın hemen her yerinde yemekten önce servis edilir. Kış aylarında kahvaltıda da yenir. En yaygın çorba tarifi mercimek, tarana ve yoğurt çorbasıdır. Genellikle daha basittir ancak tatmin edicidir.

Sizlere sunacağımız çorba tarifi çok basit ve içinde bir çok malzeme var. Aynı zamanda besleyici! Kahvaltı veya akşam yemeği için humus, pirinç ve mini köfteleri dolduracak ve besleyeceksiniz!

Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Şimdi eğlenelim.

Dersler

  • 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı yıkanmış pirinç
  • 150 gr. Az yağlı kıyılmış sığır eti
  • 1 soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 5 su bardağı su

sos malzemeleri

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kuru yoğurt

en iyi malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nane

yapılışı

İlk olarak, kaseye su dökün. Haşlanmış nohutu ve yıkanmış pirinci ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Bu sırada kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kaseye alıp yoğurun. Küçük, yuvarlak köfteler yapın ve kaynayan et suyuna ekleyin. 25 dakika pişirin. Süre sonunda ocaktan alın.

İyice tatlandırmak için yoğurt, un ve yumurta sarısını birlikte çırpın. Daha sonra içine çorba suyunu ekleyip çırpın. Daha sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edin ve karıştırın. Ocağa dönün ve 2-3 dakika kaynatın.

Tereyağını ısıtıp domates salçasını ekleyin. Domates salçası açılınca naneyi ekleyin ve karıştırın. Ardından çorbayı serpin.

Yorum yapın