Krep, dünyanın neresine giderseniz gidin kahvaltı veya tatlı olarak gelen, yapımı kolay hamur işleridir. Genellikle kahvaltılarda tükettiğimiz pankekler, hazırlanması kolay olduğu için çok tercih edilmektedir. Birçok kahvaltılık ürüne göre hazırlaması ve pişirmesi daha kolay olan pankekler oldukça doyurucu. Çünkü buna havalı ürünler ekleyerek güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
Şimdi vereceğimiz tarifte sadece 1 su bardağı un kullanarak en az 8 büyük pankek yapabileceksiniz. Afiyet olsun şimdi…
Dersler
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
yapılışı
Öncelikle yumurta, süt, su, zeytinyağı ve tuzu bir karıştırma kabına alın. 2-3 dakika mikser yardımı ile karıştırıldıktan sonra elekten geçirilerek un ilave edilir. Homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra bir kevgir yardımıyla suyunu süzün ve başka bir kaba aktarın.
En az bir saat veya gece boyunca dinlenin.
Sürenin sonunda uygun bir kızartma tavasını ısıtın. Kızgın tavaya biraz sıvı yağ ekleyip peçete yardımıyla yayın. Daha sonra bir kepçe ekleyip her iki tarafını da 1-2 dakika pişirin.