Ayran çorbası, Türk mutfağının en kolay çorba tariflerinden biridir. Hazırlanması ve tazelenmesi kolaydır.
Özellikle yaz aylarında tercih ettiğimiz ayran çorbası içimizi serinletir ve besler. Ramazanda da çok tercih edilir. Yoğurtla yapıldığı için harika bir besin kaynağı olduğu için nohut ve buğday sayesinde de oldukça doyurucu. Sadece kahvaltı için değil sahur için de çok iyi bir alternatiftir.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Şimdi eğlenelim.
Dersler
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
- 1 diş sarımsak
- 250 gr. Torba / süzme yoğurt
- 250 gr. yoğurt
- Bir bardak içme suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı
Önce süzme yoğurdu, sade yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve baharatları geniş bir kaseye ekleyin. Daha sonra suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından haşlanmış buğday ve nohutu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra dereotu serpin ve zeytinyağı serpin.
Haşlanmış buğday kullanmayacaksanız buğdayı iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya ekleyin. Ara ara su ilave ederek şişene kadar pişirin. Nohutları bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün yumuşayana kadar pişirin.