Merhaba sevgili arkadaşım,
Beni takip edenler bilir, en sevdiğim öğün kahvaltıdır. Aslında kahvaltı yerine kahvaltı malzemelerini farklı şekillerde kullanmayı seviyorum. Vakit buldukça bana en çok keyif verecek lokmalık lezzetleri tembellik etmeden keşfetmeye çalışıyorum.
Çoğumuz bir hamur işi, hamur işi ve hatta bir fincan kahve ile kahvaltıyı atlayabiliriz (bunu midem ağrımadan önce yapardım). Bunu yaparken bahanemiz zamansızlık çünkü her sabah kahvaltı sofrasını kurmak özellikle personelimiz için gerçekten imkansız. Kahvaltı yapmak yerine 10-15 dakika daha fazla uyumak cazip geliyor. Bazen evdeki malzemeler bireysel olarak gözümüze iyi gelmeyebilir. Meh! Şimdi ben bunu yemek istemiyorum diyerek geçiştiriyoruz ve hatta kahvaltı ve öğle yemeğini birlikte yiyoruz.
Evet, şu ana kadar yazdıklarımın hepsi bizim işimiz… Home office yani evden çalışıyorum. Demek istediğim, dışarıda çekim veya toplantı yoksa, sabah hazırlanmak için aceleye gerek yok. Bunun iyi bir bakış açısından bir lanet olduğunu söyleyebilirsin 🙂 Zaten evden çalışmak artıları ve eksileriyle gerçekten ayrı bir yazı … (Ancak, “Aa, sen çalışıyorsun” diyenler için. evde, eğer bebeğiniz varsa, onu alabileceksiniz.” Başparmağını buraya koyayım ^^)
Genellikle uyanır uyanmaz bilgisayarın başına geçerim ve mailleri cevapladıktan sonra iş planımı yapıp günlük rutinime başlarım. Tabii ki yaptığımda, yemek saatini ertelerim ve sonunda kendimi buzdolabına bakarken bulurum. Sonuç olarak, bu öğle yemeğine kadar süren bir halsizlik ve yorgunluk hali yaratır. Mide ekşimesi ve mide asitliğinden bahsetmiyorum bile …
Son zamanlarda işime ara vermeden (en azından sosyal ağları kontrol ederken) bilgisayar başında olsam bile keyifle yiyebileceğim kahvaltılar yapmaya başladım. Bu aralar favori tarifim kahvaltılık poğaça oldu…
Klasik kahvaltıları sevenlerdenim ama son zamanlarda bir arkadaşımın yaptığı dürümleri tattıktan sonra farklı alternatifler denemeye başladım. Mesela ben aşağıdaki tariften bir şeyler alıp kuru incir, kayısı ve farklı soslar ekliyorum. En sevdiğim sos pestoydu 🙂
Biliyorsunuz lavaş ekmeği artık bir başka… Tam buğday ve normal tahıllı seçenekleri de var. Üstelik bu lavaşlar buzdolabında kendi poşetlerinde saklanırsa 1-2 hafta bozulmadan dayanır. Sabah hazırlamak zorsa, rulolarınızı hazırlayabilir, düzleştirebilir ve taze taze işe götürebilirsiniz. Diyet vb. yapıyorsanız hazırladığınız kadayıfı 2’ye bölerek gün içinde tüketebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kahvaltılık dürüm tarifi için malzemeler
- 1 adet lavaş 1 dilim tam yağlı beyaz peynir veya tulum peyniri Yarım salatalık, yarım domates veya 2-3 çeri domates Yeşil veya siyah zeytin 2 adet marul yaprağı 2 adet maydanoz yaprağı İsteğe göre roka ve dereotu Zeytinyağı
Kahvaltılık dürüm tarifi nasıl yapılır?
Salatalık, domates ve peyniri kesin. Marul ve su teresi kullanacaksanız, diğer yeşillikleri yıkayın ve nemini alın. Ekleyeceğiniz tüm malzemeleri tezgaha aldıktan sonra lavaşı kızgın tavaya alın ve 5-6 saniye ısıtarak yumuşamasını sağlayın. Malzemeleri lavaşın ortasına paylaştırın. İstenirse tuz ve zeytinyağı ile tatlandırın. Lavaşın uçlarını hafifçe ortaya doğru katlayın (sağ ve sol yeterli olacaktır önemli olan rulo yaparken malzemelerin taşmaması) ve rulo şeklinde sarın. Hemen servis yapın veya hava geçirmez plastik sargıya sarın ve soğutun. Buzdolabında saklamayı düşünüyorsanız ve çok ıslanmalarını istemiyorsanız domates ve salatalıkların çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]