Merhaba sevgili arkadaşım,
Tatilde bile blogumu güncelledim ama kaçırmışım, o yüzden 3 gündür üst üste tarif paylaşıyorum 🙂 Aslında kendi kurallarıma göre bugün tatil olduğu için paylaşmayacağım. , ama kahvaltıda yaptığım yemekler bu kadar beğenilince tarif yazmadan geçmek istemedim.
Bu sabah kahvaltı için muffin kalıbında kullanışlı sulu bir börek yaptım ve bir yufkada yeterli yer kalınca yufkadan pratik bir şeyler yapmak istedim.
Tarif için ben krakerlerden kalan yumurtalı-sütlü sosu kullandım ama siz sadece tereyağ ile de yapabilirsiniz.
Salatalarınızı bu yemeklerle kahvaltı sofrasına getirdiğinizde evdekilerin çok şaşıracağına emin olabilirsiniz. İsteyen tabakların yanında salatasını bile yiyebilir 🙂
Büyük bir parti yapacaksanız, kaseden çıktığınızda parçalanabileceğinden, yedekte 1-2 yufka yaprağı bulundurmanız yararlı olur.
mutlu haftasonu…
Aşk…
İçerik Tablosu
Kahvaltılık hamur işleri tarifi için malzemeler
- 1 adet taze yufka 1 yumurta sarısı + 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
içeri:
- Kiraz salatalık, domates ve tatlı biber
Kahvaltılık hamur tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Muffin kalıbının gözlerine fırça yardımı ile yağ sürülür. Fırını 190 dereceye ısıtmaya başlayın. Hamuru muffin kalıbının dışına taşacak kadar büyük parçalara ayırın. (12 adet tam bana göre) Yufkanın ilk yüzüne az önce çırptığınız yumurta ve süt karışımını yayın ve fırın tepsisine dizin. 2. Aynı işlemi yufkaya da uygulayın ve ilk yufkanın üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış fırında altın kahverengi olana kadar pişirin. Yufkaları sıcakken tepsiden ayırın ve doğradığınız salatalarla birlikte servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]