Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta sonu size lezzetli ve eğlenceli bir tarifimiz var. Bildiğiniz gibi pastacılıkta çıraklığım sonunda bitti. Bunun şerefine, elimden geldiğince sık sık sizlerle orijinal hamur işi tarifleri paylaşmaya çalışıyorum 🙂
“Çoğunuz pastanede yiyorsunuz ama evde bulduğum tarifi uygulayınca farklı oluyor!” Endişelendi. Böyle olmaması çok doğal çünkü genelde bulamadığımız, bulsak bile toptancı olduğu için çoğunlukla kullanılan ürünler oluyor.
Hemen hemen tüm tatlı ve tuzlu hamur işleri ve bisküviler, peskain veya beyaz peynir gibi kurutulmuş bir bitkisel yağ kullanır. Evde sade, normal tereyağı veya margarin ile denediğinizde tam olarak aynı sonuçları alamazsınız. Tabii bu tamamen kişisel tercihe kalmış bir durum ama pastanede çalışacağım dediyseniz durum böyle. Kurutulmuş yağa alternatif olarak evde hazırladığınız normal yağı da kullanabilirsiniz. Sonuç çok başarılıydı. Arıtılmış yağ tarifini burada bulabilirsiniz.
Gerçek kurabiye arayanların memnun kalacağı bir tarif, kakaolu unlu kurabiyeler, çok tüketmeyin diyorum çünkü çok yağ içeriyorlar 🙂
Not: Vita toplu pazarlarda metal kutularda satılmaktadır.
Güzel bahar tarifleri çok yakında…
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakao unu tarifi malzemeleri
- 300 gr susuz (beyaz) veya sade tereyağı 3 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı nişasta 480 gr un (4 bardaktan biraz fazla) 225 gr pudra şekeri (yaklaşık 2 bardak)
Kakao Unlu Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Un, kakao, pudra şekeri ve nişastayı birlikte karıştırın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Açtığınız bisküvi hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla dizin. Çatalla hafifçe bastırın ve iz bırakın. Önceden 100 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]