Merhaba sevgili arkadaşım,
Un helvasını çok severim ve onunla sık sık yemek yaparım. Bu sefer farklı bir tat katmak için kakao ile denedim ve sonucu çok sevdik 🙂
Deneyen birçok kişinin beğeneceği tariflerden biri olduğunu düşünüyorum. Sadece sabah kahvaltılarında değil, ziyafetlerde misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir tatlıdır.
Dileyenler soğuduktan sonra damla çikolata bile ekleyebilir.
Yemek pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey süt şerbetini güvece dökmektir. Kendinizi koruyun çünkü yoğun buhar ve kabarcıklar var.
Bu tarifte sana’nın tereyağ aromasını kullanmayı tercih ettim. Daha birçok lezzetli tarif için sanayemedinmi.com’u ziyaret etmeyi ve Türkiye’nin Instagram sayfasını takip etmeyi unutmayın.
İçerik Tablosu
Kakaolu un helvası tarifi için malzemeler
- Bir paket Sana tereyağı aroması 2 su bardağı un
Bir içki için:
- 2,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao
Servis için:
- Hindistan cevizi
Kakaolu un helvası tarifi nasıl yapılır?
Su, süt, kakao ve şekeri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağı aromasını tencerede eritin, üzerine unu ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkıp koyulaşınca altını kısın ve hazırladığınız şerbeti dikkatlice ekleyin. Koyulaşana ve artık kaşığa ve tencereye yapışmayana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı ılıyana kadar dinlendirin. İster elinizle bastırın ister kalıp yardımıyla şekil verip servis tabağına alın. Arzuya göre dövülmüş ceviz veya badem filetosu ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]