Kakaolu kurabiye hamuru alışık olduğumuz kurabiye hamurları gibi değil. Normal kurabiye hamuruna göre biraz cıvık oluyor ama fırında dağılıp dağılmasıyla ilgili olan şey hamurun böyle olması.
Yoğururken elinizde ufalanıyor ve hamurun kıvamı kesinlikle bu. O yüzden kesinlikle panik yapmayın ve un ekleyin. Hamur iyice dağılmaya başlayınca top haline getirin ve streç film ile sarıp dinlenmeye bırakın. Bu sayede küçük toplar yapıp pudra şekerine bulamak kolay olacaktır.
Hamuru sıvı yağ ile yapmak yerine 4-5 yemek kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz. Bu şekilde daha kalın bir hamur yapabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Kakaolu kurabiye tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı un 2 yumurta 1 paket kabartma tozu ½ su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 kahve fincanı kakao ½ su bardağı kekleri süslemek için pudra şekeri
Kakaolu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Bir süre sonra hamur elinizde dağılmaya başlayacak ve yağını salacaktır. Bu durumda ilave un eklemeyin. Hamuru toparlayıp streç filme sarıp altına bir tabak koyup en az 2 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirin. Pudra şekerini bir tabağa alın. Hamurdan cevizden küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayıp pudra şekeri serpiyoruz. Fırın tepsisine aralarında 2-3 cm mesafe olacak şekilde dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]